Gïeleaernie – sørsamisk språk- og kultursenter i Røyrvik

Gïeleaernie – sørsamisk språk- og kultursenter – i Røyrvik ble opprettet i 2013.

Gïeleaernie Profilbilde.
Gïeleaernie Profilbilde.

Fra 2013 ble Røyrvik kommune del av Forvaltningsområdet for samisk språk. Da ble sørsamisk og norsk sidestilte språk i kommunen. For å ivareta dette ble Gïleaernie – sørsamisk språk- og kultursenter, etablert og offisielt åpnet 20. juni 2013.
Gïeleaernie har til oppgave å fremme bevissthet om språket og kulturen og stimulere til økt språkbruk. Senteret skal både ivareta tradisjoner og bidra til ny verdiskaping på grunnlag av den sørsamiske kulturen i kommunen.

Gïele: språk   Aernie: ildsted

 

Savner du noe, eller har noe å legge til?

Vet du mer om dette temaet? Vi tar gjerne imot informasjon om historie, bruk, motiv eller annet som kan være interessant for andre. Legg gjerne med en referanse eller lenke til dokumentasjon, dersom dette finnes.

  • *Sendes kun til oss, og publiseres ikke på siden